گام به گام نقشه خوانی سازه - مثال شماره 1 : بررسی کامل فونداسیون یک سازه به همراه عکس های اجرایی
در بخش های قبلی آموزش با نقشه خوانی فونداسیون سازه آشنا شدیم. لازم بود که در این بخش با ذکر یک مثال اجرایی به تشریح موارد درس قبل پرداخته شود از این رو برای این درس یک پلان بتنی را انتخاب کردم تا به همراه عکس های اجرایی همان پلان مطالب گفته شده را مرور کنیم.
مواردی که در مثال شماره 1 : بررسی کامل فونداسیون یک سازه به همراه عکس های اجرایی به آن پرداخته شده است :
شناخت محورها و نحوه آدرس دهی
تشخیص و شناخت تیپ ها (مقاطع) فونداسیون
تشخیص مقدار خاکبرداری فونداسیون از روی پلان به همراه تصاویر اجرایی همان پلان
شناخت بتن مگر فونداسیون و نحوه تشخیص آن از روی پلان به همراه تصاویر اجرایی همان پلان
شناخت میلگردهای طولی و عرضی فونداسیون از روی پلان به همراه تصاویر اجرایی همان پلان
شناخت اورلب میلگردهای فونداسیون
توضیحات و تصاویر اجرایی خرک فونداسیون
توضیحات قالب بندی فونداسیون سازه به همراه تصاویر اجرایی همان پلان
شناخت بازشو های فونداسیون و توضیحات آن
آشنایی با روش اجرای ستون و نحوه اجرای میلگرد انتظار ستون و دیوار برشی
نحوه تشخیص ارتفاع و عرض بتن ریزی فونداسیون
در دانلود فیلم آموزشی نقشه خوانی سازه - مثال شماره 1 : بررسی کامل فونداسیون یک سازه به همراه عکس های اجرایی به ادامه مطلب بروید.
1- شناخت محورها و نحوه آدرس دهی
در نقشه های برای اینکه محوری را آدرس دهی کنند از حرف و اعداد استفاده میکنند . همانطور که در فیلم آموزشی بالا می بینیم هر لاین از نقشه برای آدرس دهی نامی دارد. این نام از حرف انگلیسی A,B,C,... و اعداد 1و2و3و... نامگذاری می شود.
2- تشخیص و شناخت تیپ ها (مقاطع) فونداسیون
در نقشه ها برای نشان دادن جزئیات از برش مقطع استفاده میکنند . مثلا در فونداسیون برای اینکه نشان دهند که آن مقطع چه عرضی، چه ارتفاعی و چند تعداد میلگرد دارند یک برش از مقطع میزنند و مشخصات مقطع را روی آن نشان میدهند . حال بسته به اینکه چند نوع مختلف عرض و ارتفاع و مشخصات مختلف در آن مقطع داریم به همان تعداد برش مقطع داریم که به اصطلاح تیپ می گویند. برای درک بهتر می توانید فیلم بالا را مشاهده کنید.
3- تشخیص مقدار خاکبرداری فونداسیون
با بررسی کد ارتفاعی روی مقطع فونداسیون، زیر بتن مگر و روی بتن مگر و همچنین اطلاع از بنچ مارک می توان مقدار خاکبرداری فونداسیون را تشخیص داد.
4- شناخت بتن مگر فونداسیون
بتن مگر که به اصطلاح بتن نظافت هم به آن میگویند باعث میشود که سطح بتن فونداسیون با خاک در ارتباط نباشد . همچنین با اجرای بتن مگر سطح کار تمیز و ترازی برای اجرای کار فراهم می شود.
5-شناخت میلگردهای طولی و عرضی فونداسیون
به طور کلی میلگرد هایی که در طول محور کار می شوند را میلگرد طولی و میلگردهایی که در عرض محور کار می شوند را میلگرد عرضی می نامند.
6- شناخت اورلب میلگردهای فونداسیون
هرچا که طول دهانه به میلگردی بیشتر از 12 متر نیاز داشت از آنجا که میلگرد های استاندارد 12 متری است باید اتصال میلگردها استفاده کرد که میلگردها باید همپوشنانی شوند که به این همپوشانی اورلب میلگرد می گویند.
7- توضیحات و تصاویر اجرایی خرک فونداسیون
برای حفظ فاصله بین میلگرد های بالا و پایین فونداسیون از خرک استفاده می شود. لازم به ذکر است که خرک نقش سازه ای ندارد یعنی بود و نبودش در سازه اشکالی ایجاد نمیکند و فقط نقش فاصله نگه دار را دارد.
8- توضیحات قالب بندی فونداسیون سازه
برای بتن ریزی نیاز به قالب بندی داریم.
ارتفاع قالب بندی از مقطع فونداسیون مشخص می شود.
9- شناخت بازشو های فونداسیون و توضیحات آن
طراح ساره بعد از طراحی فونداسیون و نتایج خروجی مشخص می کند در کدام قسمت ها نیاز به فونداسیون است، مابین خطوط و محورهای فونداسیون (به جز فونداسیون های گستره) نیاز به اجرای بتن و میگلرد نیس به این قسمت ها بازشو های فونداسیون می گویند. در شکل زیر می نوان بازشو های فونداسیون را دید.
سلام .وقت بخیر.با تشکر از آموزش های مفیدتون.سوالی داشتم خواستم بدونم زمانیکه فونداسیون نواری روی لاشه سنگ اجرا بشه درمحل تقاطع آرماتورهای طولی بازهم خاموت اجرا نمیشه؟